Trendy v zamestnaneckých benefitoch: Ktoré výhody sú pre uchádzačov najlákavejšie?

Pri výbere zamestnania ľudí motivuje viacero faktorov. Okrem mzdy a náplni práce sú to aj benefity, resp. nepeňažné výhody, ktoré môžu byť z hľadiska úspešnosti obsadenia pozície smerodajné. Na základe našich skúseností z pohovorov sa domnievame, že toto sú momentálne najžiadanejšie benefity zo strany kandidátov, ktoré sme rozdelili do kategórií.

ZDRAVIE

Medzi najčastejšie zdravotné výhody v zamestnaní patria napríklad príspevok do doplnkového dôchodkového sporenia, preplácanie regeneračných pobytov, alebo tzv. sick days a teda voľno, ktoré človek využije v prípade zdravotných ťažkostí. Okrem iného sa zamestnanci tešia multisport karte, s ktorou ušetria napríklad pri športe, návšteve fitness centier, alebo relaxačných a iných procedúr. Od obdobia Covidu radi zamestnávatelia obdarujú pracovníkov vitamínovými balíčkami a usporadúvajú tzv. Dni zdravia. Menej využívaným benefitom je napríklad interná linka dôvery, ktorú môžu zamestnanci využiť pri ťažších životných situáciách.

RODINA

Veríme, že benefity týkajúce sa rodiny preferujú najmä zamestnanci, ktorí rodinu majú, prípadne sa chystajú si ju založiť. Medzi obľúbené benefity patria príspevok pri narodení dieťaťa, alebo nefinančný balíček pre budúcich rodičov. Pre rodičov s deťmi je výhodný benefit preplácania detského táboru počas letných prázdnin, alebo firemné akcie určené rodinným príslušníkom zamestnanca, inak nazývané aj Family Day.

KULTÚRA

Pri týchto benefitoch si príde na svoje každý milovník kultúry a spoločenských akcií. Zamestnávatelia dávajú pracovníkom možnosť zúčastniť sa divadelných predstavení, koncertov, alebo návštevu kina a iných spoločenských akcií.

HOMEOFFICE

Každým rokom si tento benefit získava stále viac nadšencov. Homeoffice, alebo inak povedané práca z domu, môže byť výhodná ako pre zamestnanca, tak aj pre zamestnávateľa, ktorý šetrí náklady a nehrozia ,,výpadky“ zamestnancov v podobe priepustky, alebo PNky pri zdravotných a iných obmedzeniach.

INÉ

Do spoločnej, no o nič menej obľúbenej kategórie by sme radi zaradili finančné príspevky pri jubileách, ako životných tak i pracovných, príspevok na ubytovanie, alebo na dopravu. Zamestnancov poteší aj dovolenka nad rámec, vzdelávanie v podobe jazykových kurzov, alebo rozvoja iných zručností, napríklad IT alebo tých komunikačných. V neposlednom rade by sme mohli spomenúť aj výhodné nákupy, alebo zľavy na produkty danej spoločnosti.

 

 

 

Попередня стаття: Podpisujete pracovnú zmluvu? Na toto si dajte pozor!