5 benefitov prečo sa zamestnať cez personálnu agentúru

Hľadanie zamestnania cez personálnu agentúru dnes už nie je nič nezvyčajné. Uchádzači o prácu naopak veľmi často vyhľadávajú pomoc prostredníctvom headhunterov, alebo konzultantov. Ak stále váhate či sa do procesu hľadania práce pustiť na vlastnú päsť, alebo to necháte na odborníkov, pozrite sa s nami na pár benefitov, pre ktoré sa oplatí zveriť Vašu kariéru profesionálom.

Vlastný konzultant

Mať priradeného vlastného personalistu je veľká výhoda. Okrem toho, že si s Vami dá v úvode konzultáciu a zistí Vaše očakávania, ako aj skúsenosti, ochotne Vám pomôže vytvoriť životopis, prípadne ho vylepšiť. Rovnako po celú dobu poskytuje poradenstvo, pripraví Vás na pohovor do spoločnosti, o ktorú máte záujem, odprezentuje Vás v tejto spoločnosti ako vyhovujúceho kandidáta, kde spomenie všetky Vaše prednosti a tak isto Vám nakoniec poskytne spätnú väzbu.

Viacero ponúk na jednom mieste

Ak absolvujete vyššie spomenutý proces a napriek tomu sa Vám nepodarí uspieť na prvýkrát, nezúfajte. Vo väčšine prípadov má pre Vás konzultant hneď niekoľko ďalších možností a pracovných pozícií, o ktoré sa môžete uchádzať. V niektorých prípadoch majú o uchádzača záujem viaceré firmy a v konečnom dôsledku je to on, ktorý si vyberá.

Pozícia hľadaná na mieru

Ak pri úvodnej konzultácií jasne vymedzíte svoje preferencie a predstavy o budúcom zamestnaní, personalista si vie vhodný výber zamestnaní pre Vás zúžiť a niekedy ho vybrať doslova na mieru.

Vyplácanie záloh uprostred mesiaca

Spoločnosti a zamestnávatelia len zriedkavo pristupujú k možnosti vyplácania záloh skôr, ako je výplatný termín. Preto sa agentúrni zamestnanci tešia tomuto benefitu a radi si vyberú finančnú hodnotu niekedy už po odpracovaní jedného týždňa.

Bezplatne

Okrem toho, že všetky vyššie spomenuté služby sú bezplatné, rovnako Vám agentúra ako Váš zamestnávateľ vie poskytnúť dopravu alebo ubytovanie zdarma, prípadne vo výhodnej cene. Pred nástupom Vám v niektorých prípadoch bezplatne zabezpečí pracovné oblečenie, obuv, ochranné pomôcky a podobne.